Котор Варош: Ускоро рјешавање проблема нестанка струје

Чести прекиди у снабдијевању електричном енергијом на подручју општине Котор Варош дешавају се због проблема са заштитом која доводи до испада прекидача у привременом постројењу трафо-станице у Котор Варошу, али би ти проблеми ускоро требали бити отклоњени, рекли су у “Електрокрајини”. Становници Котор Вароша суочени су у посљедњих десетак дана са честим нестанцима струје, што је међу њима изазвало незадовољство.

„До честих прекида у снабдијевању купаца електричне енергије на подручју општине Котор Варош у посљедњих десетак дана долази због проблема са заштитом која доводи до испада прекидача у привременом постројењу трафо-станице Котор Варош чији је власник компанија “Електропренос БиХ”, а не “Електрокрајина”. Екипа “Електропреноса БиХ” је уградила међутрансформаторе у далеководном одводу за Челинац, тако да се може подесити земљоспојна заштита на мање вриједности и тиме спријечити испадање трафо-прекидача“, рекли су у “Електркрајини”.

Радови ће бити настављени и данас за три далеководна одвода на подручјима Швракава, Масловаре и Забрђе како би били покривени сви ваздушни водови.

„На тај начин више не би требало долазити до испада трафо-прекидача у поменутој трафо-станици чиме ће бити стаблизовано снабдијевање електричном енергијом купаца са подручја општине Котор Варош“, рекли су у “Електрокрајини”.