Которварошани тријумфовали на турниру пријатељства

Которварошки фудбалски ветерани побједници су 6. Међународног турнира пријатељства, који је одржан у Котор Варошу, а на којем су учествовали ветерани из Србије и Републике Српске.

Которварошани су у конкуренцији шест екипа сасвим заслужено освојили прво мјесто, а у финалном сусрету су надвисили екипу Слоге из Саничана послије бољег извођења казнених удараца резултатом 3:1.

У борби за треће мјесто „Сашини пријатељи“ су савладали ветеране из Сокобање резултатом 2:1, док су пето и шесто мјесто освојиле екипе Бачке из Ђурђева и Апатина.

За најбољег играча турнира проглашен је Месуд Табаковић из побједничке екипе, његов саиграч Дамир Варошић је најбољи стријелац, док је епитет најбољег голмана понио Драшко Тица из екипе Слога Саничани.

Члан побједничке екипе Драгиша Јурић је истакао да су нијансе одлучивале о побједнику.

,,У изузетно јакој конкуренцији смо одбранили титулу, али најбитније је да његујемо традицију и ширимо пријатељства са нашом браћом из Србије и екипама из окружења“, поручио је Јурић.

Представници фудбалских ветерана из Сокобање, Апатина и Ђурђева оцијенили су да је турнир организован на врхунском ниову, чиме су домаћини показали зашто су препознатљиви у региону.

Четврти пут је на турниру учествовала екипа „Сашиних пријатеља“, који на овај начин чувају сјећање на најмлађег мајора Војске Републике Српске Александра Саше Петровића, који је преминуо прије четири године.

,,Оваква врхунска организација и гостопримство се само могу доживјети у Котор Варошу, јер су домаћини максимално посвећени и ангажовани да се сви ми осјећамо као код своје куће“, поручили су радне колеге и Сашини пријатељи.

Пехаре и дипломе свим учесницима турнира су уручили Горан Бунић и генерални директор предузећа „Еуромонт“ Миомир Маглов.

Шести Међународни турнир пријатељства у малом фудбалу „Котор Варош 2023“ заједнички су организовали општина Котор Варош и Удружење за промоцију и значај спортске рекреације, уз подршку бројних привредника и људи добре воље.