Которварошанин Душко Петрушић наставља каријеру у норвешком прволигашу

Которварошанин Душко Петрушић своју рукометну каријеру успјешно гради у Норвешкој, и то у дресу прволигаша Хаугаланда.

Петрушић је пажњу на себе скренуо одличним играма у дресу Тинсета у којем је провео годину и по и био један од најбољих играча. Бриљантна игра у прошлогодишњој сезони у дресу Тинсета била је одскочна даска за прелазак у Хаугланд. Тинсент је без пораза изборио пласман у друголигашко друштво, а Петрушић на позицији бека и у овој сезони наставио је са још бољим играма, а посебно се доказао решетајући гол противничких тимова. Његови наступи нису прошли неопажено, а најконкретнији је био Хаугаланд који му је И понудио уговор па ће се у наставку сезоне окушати у другој по снази норвешкој лиги.

“Потписао сам уговор до краја сезоне. Тинсету желим све најбоље у наставку лиге, а драго ми је да су већ сада изборили опстанак у лиги с обзиром да се налазе на одличном петом мјесту. Осјећам се спремним да играм у првој лиги и вјерујем да ћу играма оправдати повјерење управе Хаугаланда”, рекао је Петрушић додајући да тренеру Жарку Пејовићу припадају велике заслуге за резултате, и за развој његове каријере у Норвешкој.

“Посебно желим да се захвалим тренеру Пејовићу који је помогао да дође до трансфера. Са њим сам провео годину и по и много тога научио од њега и уз њега напредовао. Ово је наш заједнички успјех”, истакао је Петрушић.

Стамени и убојити бек се на најбољи могући начин опростио од дреса Тинесета, постигавши у посљедњем мечу чак 13 голова. Још су му пред очима слике са опроштајне утакмице.

“У дворани је био невјероватан призор. И саиграче и навијаче су савладале емоције и цијела дворана је плакала. Мислим да то никада више нећу доживјети. Желим да се захвалим саиграчима, стручном штабу и навијачима за прелијепих годину и по проведених у клубу и на незаборавном испраћају”, рекао је Петрушић.

Жарко пејовић, тренер из Котор Вароша одлучио је да послије Аустрије, Њемачке, Данске и Фарских острва буде вођа пројекта новооснованог клуба, који има амбиције да у догледно вријеме постане прволигаш, а упоредо селектира најквалитетније младе играче из земље.

“Стварно смо права екипа. Међусобно се подржавамо лакше ми је пошто је и породица уз мене, али и момци су се добро снашли. Језик више није препрека, јер учимо норвешки, али и Норвежани српски. Планирамо да останемо овдје дужи период и да испишемо историју младог клуба и малог мјеста смјештеног у средишту Норвешке”, закључио је Пејовић.

(Извор:МКВ,глассрпске)