Которварошанка, Драженка Панић, постала пилот

Жене у ваздухопловству код нас су и данас ријетка појава. Поготово оне које успију да се школују у иностранству и при том буду најбоље у класи. Драженка Панић из Kотор Вароша, управо је то постигла.

Драженка Панић успјела је оно што је мало коме пошло за руком, а посебно када су у питању жене, које се баве тзв. “мушким послом”. Завршила је Ваздухопловну војну школу “Икарон” у Грчкој, као најбоља у класи странаца. Студирање у иностранству је теже, првенствено због језичке баријере, посебно када је у питању језик попут грчког, који има и потпуно другачије писмо.

Често је ишла и преко својих граница издржљивости, само да би доказала себи и другима да је достојна указаног повјерења.

Активно тренирање борилачких спортова помогло јој је у томе. Волт Дизни је говорио – “Сви наши снови могу се испунити, ако имамо храбрости да их пратимо”.

Драженка је свакако има. И не само храбрости, него и воље и упорности, тако да вјерујемо да ће успјети да оствари и свој највећи сан, да се вине небу под облаке, као прва жена пилот у БиХ, пише РТРС.