Которварошанка одабрана за посао стјуардесе у авио-компанији из Саудијске Арабије.

Авантуристички дух и жеља за вишим циљевима винули су међу облаке двадесетједногодишњу Зорану Чупић из Котор Вароша, која је одабрана за посао стјуардесе у авио-компанији из Саудијске Арабије.

До идеје да се пријави на конкурс “Сауди ерлајнза” водила је тежња за истраживањем, за нечим новим и другачијим од свакодневних и послова на калуп.

Никада ме нису привлачили класични послови, да проведем осам сати у канцеларији и да ми се свакодневица сведе на посао у четири зида и кућне послове. Управо жеља за другачијим била је повод да се пријавим на конкурс за стјуардесу започиње причу Чупићева.

Након неколико разговора и тестова Зорана је ушла у круг одабраних у жестокој конкуренцији, а права авантура почела је у јануару, када се запутила у саудијски град Џеду.

Потпуно другачија култура, менталитет и даљина за многе су непознаница и страх, али не и за ову младу дјевојку.

Нисам имала никакве предрасуде о тамошњој религији и култури и жељела сам да упознам све у тој затвореној земљи. Осим тога, наш тим чине дјевојке из читавог свијета и то ми је посебно значајно, јер имам прилику да упознам неколико различитих култура рекла је Зорана.

Посао стјуардесе Чупићева описује као посао суперхероја, јер на неколико десетина хиљада метара од земље њихов задатак је да буду све, од психолога до медицинске сестре.

Мој посао је свакако другачији од оног с чим се свакодневно сусрећемо. Много више времена проводимо на небу и слободног времена скоро да немамо, осим када слетимо у неки град и имамо неколико сати да га обиђемо наводи Чупићева.

Зорана је у Саудијској Арабији морала да промијени живот из коријена, јер је све са чим се сусрела било ново и другачије и морала је да се томе прилагоди. У томе су јој помогле и колегинице које долазе из читавог свијета, а њена цимерка је из Кеније.

Задовољство ми је што сам имала прилику да упознам људе из читавог свијета, а са цимерком из Кеније се слажем одлично и када смо сви на окупу, лакше се носимо са проблемима рекла је Чупићева.

Жеља за даљим напретком и новим спознајама је звијезда водиља у животу ове младе дјевојке, а, како истиче, на овоме не жели да се заустави и настоји да шири своје погледе и стиче нова искуства.

Тренутно уживам у сваком тренутку и желим да искористим све оно што ми се пружа, а за будућност још немам конкретне планове. Сигурна сам да ће и то бити нешто другачије закључила је Чупићева.

Компанија за коју ради Зорана има велике амбиције, јер у наредним годинама жели да постане једна од пет водећих авио-компанија у свијету, а особље је једно од кључних фактора на том путу.

– Због добрих резултата ушла сам у напреднији програм своје компаније и током овог мјесеца ме очекују путовања по Европи, што ми је посебно драго – навела је Чупићева.

извор: Глас Српске