КОТОРВАРОШКИ ЏУДИСТИ СЈАЈНИ НА ПРВЕНСТВУ

У суботу 3.10.2020. године у дворани ,, Ненад Баштинац“ у Александровцу код Лакташа одржано је првенство Републике Српске за млађе и старије пионире и пионирке, кадете и кадеткиње, јуниоре и јуниорке те млађе сениоре и сениорке.

На овом такмичењу, одржаном уз посебан режим и мјере заштите од вируса Ковид-19, узело је учешће 26 клубова из Републике Српске са укупно 467 такмичара и такмичарки. 70 млађих пионира, 40 млађих пионирки, 50 старијих пионира, 30 стариијих пионирки, 77 кадета, 33 кадеткиње, 53 јуниора, 36 јуниорки, 48 млађих сениора и 28 млађих сениорки узело је учешће на првенству.

Испред клуба из Котор Вароша, наступило је 25 џудиста и џудисткиња с тим да су Сара Марић и Андреј Брљић наступили и у већој старосној категорији у односу на њихову. Тако да су испред Которварошког клуба наступиле 4 млађе пионирке, 4 млађа пионира, 5 старијих пионира, једна старија пионирка, 9 кадета, једна кадеткиња, један јуниор и јуниорка и једна млађа сениорка.

Јудо Клуб ,, Младост “ Котор Варош освојио је 12 медаља од чега 5 златних, једну сребрену и 6 бронзаних.

Златне медаље освојили су:

Смиљић Ања, млађа пионирка до 44 кг

Вишњић Кристијан, старији пионир до 38 кг

Даниловић Дарија, кадеткиња до 57 кг

Марић Сара, јуниорка +78кг

Марић Сара, у категорији млађих сениорки +78 кг

Сребрену медаљу освојио је Јанковић Душко, кадет до 73 кг

Бронзане медаље су освојили:

Поповић Јована, млађа пионирка до 48 кг

Сердар Стефан, млађи пионир до 46 кг

Драгојевић Дајана, старија пионирка до 48 кг

Русмир Никола, старији пионир до 55 кг

Јефтимир Никола, кадет до 90 кг

Брљић Андреј, кадет +90 кг

Тренер Јудо Клуба ,, Младост“ Котор Варош истакао је да је оствареним резултатима прилично задовољан, али би исти били бољи да су наступили неки такмичари који због болести нису били у могућности.