Которварошки „Орлови“ стартовали моторе

Десетак чланова новооснованог Мото клуба „Орлови“ Котор Варош узело је учешће на традиционалном отвору мото сезоне, коју су средином априла у центру Бања Луке организовали бањалучки мото клубови „Стршљен“ и „Исток“.
Которварошки мотористи су прије одласка у Бања Луку имали окупљање на которварошком Градском тргу одакле су уз грмљавину мотора у колони прошли улицама Котор Вароша.
Циљ нам је да на почетку мото сезоне упозоримо све учеснике у саобраћају на повећан број мотора на улицама јер иду љепши дани, те их позивамо да поведу рачуна о безбједности њих самих, али и нас моториста“, истакао је Слободан Марић, предсједник МК „Орлови“ Котор Варош.
У наредном периоду которварошки мотористи имају у плану успоставити квалитетну и отворену сарадњу са локалним институцијама и установама.
Током ове године планирамо да успоставимо контакте са Полицијском станицом, Ауто – мото савезом и Црвеним крстом, и уз координацију са њима настојаћемо да организујемо низ показних вјежби с циљем развијања свијести свих оних који желе возити моторе да морају бити савјесни и одговорни учесници у саобраћају“, рекао је Марић.
Циљеви обиљежавања почетка мотo сезоне јесу промоција сигурне вожње, скретање пажње осталих учесника у саобраћају на мотоцикле и бицикле, подизање техничке културе међу младим генерацијама, унапређење вјештине управљања мотоциклом у циљу повећања безбједности у саобраћају, те окупљање власника и љубитеља мотоцикала уз ширење другарства и солидарности. В.Ђ.
motoristi (2)motoristi (1)