Которварошки основци обиљежили школску славу

Ломљењем славског колача и поетско-музичким програмом, који су припремили ученици и наставници централне Основне школе “Свети Сава”, данас је у Централној основној школи прослављена крсна слава – Савиндан.

Једночасовни програм почео је Светосавском химном, коју су извели чланови хорске секције, а поред њих наступили су још чланови фолклорне, драмске и рецитаторске секције.

Директор Основне школе “Свети Сава” Душан Петрушић истакао је да је дјело Светог Саве духовна читанка, отворена књига која преноси мир и љубав, смиреност, дарежљивост и човјекољубље.

,,Данашњи празник нас подсјећа да треба да учимо и научимо, да сазнамо и пренесемо знања, да поштујемо и цијенимо дјела непролазне вриједности“, рекао је Петрушић.

Ученици су представили ликовне и литерарне радове посвећене Светом Сави, а славски обред са ученицима и руководством школе обавио је архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић.

,,Свети Сава је први и прави народни учитељ и заштитник наше писмености, усменог предања и традиције. Пут светосавља препознајемо увијек и то је пут којим ваља ићи“, рекао је Нарић.

Прослава школске славе организована је и у Основној школи “Петар Петровић Његош” у Масловарама, као и у Основној школи “Петар Кочић” у Шипрагама.