Которварошки шахисти на Фестивалу пријатељства „Матирајмо предрасуде“

Члан которварошког Шаховског клуба Сергеј Молчанов освојио је прошлог викенда на другом међународном шаховском Фестивалу пријатељства „Матирајмо предрасуде“ у Бања Луци са шест поена треће мјесто. Млади члан клуба Драган Станковић, ученик Основне школе „Петар Петровић  Његош“ Масловаре заузео је 48. мјесто, Слободан Тешић   42-го, а  Предраг Тешић  66-то мјесто.

Смотру, која је одржана у Народној скупштини Републике Српске у организацији Школе шаха „Скакач“ Бања Лука отворио је предсједник парламента  Недељко Чубриловић. На Фестивалу је учествовало 107 шахиста из Словеније, Хрватске и БиХ.

Побједник је Сандро Микановић из Брчког. Поред њега пехаре су добили Борис Ђурђевић из Дервенте (сениори), Катерина Леонарди из Љубљане, Радислав Китић из Бања Луке (особе са инвалидитетом), Марко Липовчић  из Теслића (кадети до 18 година) и Лаура Унук из Љубљане (кадеткиње до 18 годфина). Специјалну награду  примио је најмлађи учесник, Јаков Перић из Бијељине.

У склопу ове манифестације женски велемајстор из Словеније Дарја Капш је  одиграла је симултанку на 15 табли у којој је славила 14,5:0,5, а једини реми је укњижио Душан Макитан. Д.К.