Которварошки ветерани први на турниру пријатељства

Которварошки фудбалски ветерани побједици су 3. Међународног турнира пријатељства, који је одржан у Котор Варошу, а на којем су учествовали и ветерани из Словеније, Србије и Републике Српске.

Которварошани су савладали у финалу ветеране „Радника“ из Урија резултатом 2:1, захваљујући головима Табаковића и Дамира Варошића.

У сусрету за треће мјесто ветерани из Сокобање су надвисили екипу „Сашиних пријатеља“ са 4:3.

Пети су били ветерани из Апатина, а шести ветерани из Мурске Соботе.

Члан побједничке екипе Јасмин Варошић је истакао да су нијансе одлучивале о побједнику.

У изузетно јакој конкуренцији смо одбранили титулу, а колико је било тешко у финалу најбоље говори податак да смо тек пред крај утакмице осигурали тријумф„, поручио је Варошић.

Представници фудбалских ветерана из Сокобање и Мурске Соботе оцијенили су да је турнир организован на врхунском ниову, чиме су домаћини показали зашто су препознатљиви у региону.

Први пут је на турниру учествовала екипа „Сашиних пријатеља“, наступивши у мајицама са ликом најмлађег мајора Војске Републике Српске Александра Саше Петровића, који је преминуо прошле године.

Дивни људи из Котор Вароша су показали зашто су препознатљиви у региону, прије свега у организацији, а онда и у гостопримству„, поручили су радне колеге и Сашини пријатељи, који су заједно са делегацијама осталих екипа учесника прије турнира положили цвијеће на спомен-обиљежје.

Учесници турнира су се прије почетка такмичења дружили на имању чувене траварке из Дабоваца Љубице Марковић, која је подржала фудбалске ветеране у настојању да се баве рекреацијом и промовишу здрав начин живота.

По завршетку турнира изузетни домаћини фудбалским ветеранима су били и архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић и Сашина супруга Љерка Петровић, која је угостила пријатеље из Апатина и Сокобање, а пригодним поклоном је даровала фудбалске ветеране из Котор Вароша.

Которварошки фудбалски ветерани су уручили захвалнице појединцима који су помогли организацију турнира, а начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је честитао учесницима Турнира пријатељства на одличној игри и коректном понашању.

Трећи Међународни турнир пријатељства у малом фудбалу „Котор Варош 2019“ заједнички су организовали општина Котор Варош и Удружење за промоцију и значај спортске рекреације.