„Которварошко љето“ – Богат програм манифестација окупиће бројне умјетникe, ствараоце и спортисте

Традиционално “Которварошко љето” и ове године доноси низ концерата, изложби, представа, радионица, пројекција филмова и спортских дешавања.

„Све манифестације имају за циљ његовање и очување наше богате традиције, али и унапређење понуде културних садржаја током љетних мјесеци када је сезона годишњих одмора па поред локалног становништва ове манифестације посјете и наши људи из дијаспоре као и туристи. Настојимо да из године у годину обогаћујемо програм „Которварошког љета“ како кроз гостовање познатих умјетника и друштава тако и кроз нове садржаје укључујући младе и неафирмисане умјетнике, пружамо прилику и свим аматерским друштвима и талентованим појединцима да узму учешће и покажу своје умјеће и таленат. Ово „Которварошко љето“ биће обиљежено и бројним спортским такмичењима. „Которварошко љето“ ове године одржава се с посебним акцентом на развој креативности код дјеце и младих .Ове године у плану је и више манифестација везаних за дјецу и омладину а богато културно љето, почеће традиционалним турниром у малом фудбалу. Јубиларно 50. издање турнира почиње у недјељу 11. јуна , на игралишту Радничког универзитета и трајаће до 18. јуна“, изјавио је директор Јавне установе „Центар за културу, спорт и информисање“ Котор Варош, Драган Зељковић.

„Которварошко љето“ биће настављено „Конференцијом беба“.

„Ова манифестација буди велико интересовање наших суграђана, једна је од најљепших и најпосјећенијих и има за циљ афирмисање наталитета јачањем истинских вриједности породице. У циљу промоције фолклора и изворног пјевања те традиционалних игара организоваћемо и Сабор фолколра, и „Игром и пјесмом кроз которварошка села“. Свакако су вриједне помена и манифестације попут Фестивала аматерских позоришта „Кварт“, „Дани малине“,  „Гастро презентација“, а ту су и спортске манифестације „Турнир у уличној кошарци“ као и „Одбојка на пијеску“. Програм смо, као и увијек, настојали конципирати да за сваког буде понешто, за различиту доб и укусе, ту је и програм за најмлађе попут едукативних дјечијих радионица. Дјечија манифестација „Ноћ вука“ одржаће се 09. септембра, у которварошкој Кино-сали, у циљу разбијања предрасуда створених бројним народним легендама о вуковима као опасним животињама, а такве предрасуде доводе до угрожавања ове животиње. Манифестација је првенствено намијењена дјеци а састоји се од дјечјих ликовних радионица, интерактивних игара и представе, како би истакли важност вукова и њихове улоге у очувању екосистема,“ истиче директор ЈУ „Центра за културу, спорти и информисање,“ Драган Зељковић.

Позоришне представе, концерти као и бројне умјетничке радионице сигурно ће заинтересовати омладину, а ту су и изложбе са фолклорном тематиком на прекрасним локалитетима нашег града чиме ће се наша општина представити као атрактивна и садржајно богата дестинација за посјетиоце али и локално становништво.

Которварошко љето биће завршено 10. септембра, када је планирано да се у нашем граду, на платоу испред Адико банке одржи манифестација  „Дани малине“. В.Н.