Ковачић организовао састанак уочи мјесеца рамазана

Предсједник Скупштине општине Котор Варош Абид Ковачић организовао је данас састанак поводом наступајућег мјесеца рамазана са имамима Меџлиса исламске заједнице Котор Варош.

Током састанка разговарало се о богатом садржају рамазанских активности, који ће се организовати на подручју општине у наредних мјесец дана.

Ковачић је поручио вјерницима да рамазанске дане проведу у богослужењу и чињењу добрих дјела.

Рамазан је најбоља прилика да окренемо нову страницу у нашим животима, у односу према Створитељу, заједници, џемату, једни према другима, породици и себи“, нагласио је Ковачић.

Главни имам Меџлиса исламске заједнице Котор Варош Самир еф. Делић је поручио да у сриједу са заласком сунца наступа мјесец рамазана, дан касније је први дан мјесеца рамазана и то су код муслимана најсветији дани у години.

Ријеч је о најодабранијем мјесецу када се људи окупљају, посвећују вјери и извшавању вјерских прописа. Разговарали смо и о свим нашим активностима и заједничким ифтарима и дружењима, која ће бити масовнија у предстојећим данима. Желим свим муслиманима срећне предстојеће наступајуће рамазанске дане, да их проведу у ибадету и покорности богу, да их проведу у посту и праштању једни другима, у љубави, миру, слози, јединству, како би рамазан оставио трага на све људе“, истакао је Делић и додао да је мјесец рамазан најдражи гост којем се вјерници радују.

По његовим ријечима сарадња Меџлиса исламске заједнице и општине Котор Варош била је квалитетна у претходном периоду и такав однос ће се наставити, у складу са духом мултикултуралности и толеранције који се његује у овој локалној заједници.

Са начелником Саканом и његовим сарадницима заједнички радимо на побољшању услова за живот припадника исламске заједнице у нашој општини. Изузетно нам је драго што у локалној управи препознају да су вјерске заједнице фактор са којим треба сарађивати, што позитивно утиче на живот вјерника исламске вјероисповјести у Котор Варошу“, закључио је Делић.

Мјесец рамазан има 29 дана, а први дан Бајрама је 21. април.