КП „Бобас“: Нови контејнери за мјесне заједнице

Комунално предузеће „Бобас“ из Котор Вароша набавило је контејнере у оквиру пројекта „Набавка контејнера“ који суфинансира Фонд за заштиту животне средине у износу од 15000 КМ а остатак средстава од 13665 КМ обезбиједило је Комунално предузеће „Бобас“ из властитих прихода. Циљ пројекта је покрити све мјесне заједнице чиме би се одвожење смећа подигло на виши ниво.

„Заједно са Савјетима мјесних заједница обишли смо терен и утврдили гдје постоји могућност за постављање контејнера а договорено је да се контејнери распореде у Шипраге (2), Грабовицу (2), Ободник (5), Масловаре (5), Врбањце (5), Забрђе (3) и Котор Варош (6) чиме би биле покривене садашње потребе за контејнерима“ – изјавио је за наш портал Слободан Јурић, в.д. директора Комуналног предузећа „Бобас“ Котор Варош.

Доласком новог руководства на челу са Слободаном Јурићем КП „Бобас“ се опоравило од затеченог дуга од готово пола милиона марака а прошлу годину су пословали позитивно и предузеће је доведено у ликвидно стање.

„Набавили смо и мали камион за одвоз смећа по мјесним заједницама чиме смо покрили готово читаву територију општине а заједно са Савјетима мјесних заједница направили смо маршуте кретања камиона за одвоз смећа“ – додао је Јурић.

Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске је по истом позиву ове године одобрио износ од 4000 КМ которварошком Удружењу грађана „Центар младих“ за пројекат „Амбалажу рециклирај, природу сачувај“ али нашој редакцији није познато у којој је фази реализација тог пројекта.