Крушево брдо: Акција чишћења старе школе

Мјештани Крушева Брда организовали су акцију чишћења старе школе у овом которварошком селу.

„Ево драги наши пријатељи и овај наш сабор и труд на спасавању старе школе нека буде труд за спасење нашег села. Овдје видимо три генерације које раде на чишћењу школе. Овде видимо људе који су кренули из ове школе и остварили су велике домете а само они знају колико је у тим условима то било тешко. Нека то буде подстрек нама и нашим потомцима да остваре јос више и да се враћају и воле наше село. Онај ко је стастао у овим брдима и планинама, њему је свијет мали, свугдје ће се снаћи и тих примјер имамо хвала Богу пуно. А исто тако, је и немјерљива а свима чудна њихова љубав према овом селу. Дајте да искористимо ту добру вољу, да помогнемо сваком нашем човјеку па ће нам се и то вратити добрим, дајте да још јаче засја наша звијезда и да вратимо живот у ово село. Ми то можемо и хоћемо а ако нећемо ми, ко ће? Ово село је херој у много историјских примјера и нека сада као и ова школа буде симбол обнове и нека се као фениx из пепела дигне и поново покаже своју славу. У то име живјели браћо и сестре!“-изјавили су организатори акције.

Fotografija Vilene Kole.

Акцију чишћења су својим радим и великм трудом подржали: Бошко Ивановић, Горан Ивановић, Ђуро Ивановиж, Ранко Ивановић и Милан Ивановић , Дуле Савановић , Милорад Савановић Круле, Миладин Савановић, Гавро Савановић, Дарио Савановић, Зоран Тривуновић и Неђо Тривуновић , Свето и Никола Арсенић, Момир и Миленко Бато Стојановић, Милорад Јанковић, Драго Лугић, Цане – Свјетимир Милић, Пане и Милан Гаврић.
Fotografija Vilene Kole.
Прилог у храни су придарили: печено прасе за ручак Драгиша, Ђуро и Горан Ивановић, укупно 150 КМ, Лугић Драго 30 КМ, Никола Арсенић 50 КМ, двије гајбе пива Мира Станетић Панић, једну гајбу пива Неђо Тривуновић и Хаџи Боро Станковић.

Fotografija Vilene Kole.