КРУШЕВО БРДО: НИКАД ВЕЋА ПОСЈЕТА НА „МАСЛИМА“, ОСВЕШТАНО ЗВОНО СА ЗВОНИКОМ (ФОТО)

Јуче 09.06.2019. године одржана су традиционална сеоска „Масла“ у мјесној заједници Крушево Брдо. Кажу да је боље да нестане село него обичај а вриједни крушебрдци су се овај пут организовали да угосте родбину, пријатеље и путнике намјернике који су дошли из свих крајева свијета и на прави начин показали како се чувају обичаји и традиција.

Сунчан дан и „млада недјеља“ разлог су што су „Масла“ била изузетно посјећена а поред изношења сопре протонамјесник Миленко Нарић са свештенством освештао је звоно са звоником који је изградио чувени мајстор Милан Ивановић. Звоно су донирала дјеца Луке и Јање Марић, звоник Обрад Тривуновић, а крст Душан Марић(Гаги).

Кум је био Ђорђа Марић, домаћини Завичајно удружење „Крушево Брдо“ са мјештанима а у оквиру програма организоване су и спортске игре. Најбољи бацач камена је Милорад Круле Савановић а Драго Тривуновић побиједио је у „скоку у даљ“. Играло се коло уз звуке шаргије, уживало у традиционалном јелу и пићу, причало и шалило – једном ријечју квалитетно провела недјеља на чистом ваздуху и прелијепим крајолицима Крушева Брда.

Традиционалну софру износиле су породице Тривуновић, Ивановић, Максимовић, Станковић, Јанковић, Џамбас, породица Гаврић са Ловцима секције Крушево Брдо, као и Завичајно удружење Крушево Брдо из Ђурђева.


Fotografija Gorana Lukića.