Kућна изолација у Српској на пријављени број дана

Републички штаб за ванредне ситуације донио је Закључак о допуни Закључка о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести ЦОВИД-19 Републичке управе за инспекцијске послове у Републици Српској.
Допуна Закључка односи се на то да, за лице које пријави да ће боравити у Републици Српској краће од 14 дана, републички инспектор доноси рјешење о стављању у изолацију у кућној средини на пријављени број дана, саопштио је Биро за односе с јавношћу Владе Републике Српске након сједнице Републичког штаба за ванредне ситуације.

Особа којој је донесено рјешење по овом основу обавезна је да се пријави надлежној хигијенско-епидемиолошкој служби у мјесту боравка у року 24 часа од уласка у Републику Српску, а надлежној комуналној полицији прије напуштања мјеста боравка, додаје се у саопштењу.

Републички штаб за ванредне ситуације разматрао је данас Информацију о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској и донио Закључак о престанку примјене закључака, којим се ван снаге стављају Закључак о уступању просторија основних и средњих школа и ђачких домова од 26. марта и Закључак о обавезној полицијској пратњи лица која улазе у Републику Српску од 31. марта.

Поред тога, Републички штаб за ванредне ситуације донио је Закључак о обиљежавању историјских догађаја за вријеме ванредног стања.

„Страдање припадника ЈНА у Тузли-Тузланска колона“, биће обиљежено 15. маја 2020.године, код Спомен костурнице на гробљу Пучиле у Бијељини, полагањем вијенца и цвијећа, уз присуство минималног броја представника институција Републике Српске, представника Града Бијељина и представника невладиних организација и удружења од јавног интереса проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске (без присуства грађана), саопштено је из Владе РС.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је Закључак о расподјели медицинских маски донираних од стране Малезије.

Републички штаб за ванредне ситуације сагласан је са Информацијом о прерасподјели медицинских маски из донације Малезије, коју је на основу сагледаног стања и потреба сачинила Републичка управа цивилне заштите Републике Српске