ЛЕД расвјета у МЗ Котор Варош приоритетан пројекат

КОТОР ВАРОШ, 7. МАЈА – У оквиру заједничког пројекта влада Швајцарске и Шведске под називом “Јачање улоге мјесних заједница у БиХ”, којег реализује УНДП, данас је у скупштинској сали одржан форум грађана мјесних заједница општине Котор Варош.

На форуму су грађани истакли приоритете, а највише гласова добио је приједлог постављања ЛЕД расвјете на пјешачкој стази од моста у насељу Котор до Градског трга у мјесној заједници Котор Варош.

Учешће општине Котор Варош у суфинансирању пројекта биће 30 одсто (6.600 КМ), а УНДП-а 70 одсто (21.000 КМ).

У току пројекта биће укључени савјети МЗ, али и цивилног сектора, невладиних организација и привредника који у основи треба да раде на јачању капацитета мјесних заједница за рјешавање проблема њихових становника“, истакао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

У мјесној заједници Котор Варош истакли су да су задовољни приједлогом пројекта који ће бити реализован до краја године.

Драго нам је што су грађани препознали значај форума и улагање у мјесну заједницу Котор Варош. Поред овог данашњег пројекта, у току године биће реализован и пројекат мјесне заједнице Котор Варош који се односи на уређење купалишта „Брана“ који је на форуму одржаном 05. фебруара 2019. године добио
највише гласова. Мјесна заједница Котор Варош као једна од најактивнијих мјесних заједница кроз пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у Босни и Херцеговини“ реализовала је два врло значајна пројекта, опремање просторија мјесне заједнице Котор Варош и изградња спортског игралишта на Рипишту. С тога позивам све грађане мјесних заједница општине Котор Варош да прате форуме и предложе приоритете
“ изјавио је предсједник Савјета мјесне заједнице Котор Варош Станко Тепић.DSCN9218

С обзиром да приједлог постављања ЛЕД расвјете одговара јавном позиву, као и да је на одржаном форуму добио највише гласова, приступиће се писању пројектног приједлога и аплицирање према УНДП-у.

Циљ организовања форума је да окупи грађане и да их равноправно укључи у процес доношења одлука.

DSCN9221

Општи циљ одржавања форума је повећање директног учешћа грађана у процесу одлучивања мјесних заједница, а конкретан циљ ових форума јесте дефинисање листе приоритета пројеката мјесних заједница. Очекивани дугорочни ефекти пројекта ће се огледати у активнијем ангажовању грађана, ефикаснијем пружању општинских услуга и јачању општег повјерења грађана у јавне институције.