Ликовна колонија “ Котор Варош 2022″

ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“ Котор Варош и Општина Котор Варош  организују  20. и 21. августа  2022. године ликовну колонију „Котор Варош 2022“ која ће се одржати на  тргу у Котор Варошу.

Учесници ликовне колоније „ Котор Варош 2022 “ су: Горан Чупић, Бранко Русмир, Дајана Недић, Ивана Стаменковић, Дара Божичковић, Марија Жупљанин, Санела Поповић, Сања Маљак, Нина Драгољевић, Марија Тодоровић, Анђела Тодоровић, Дарија Дукић и Горјана Буквић.

Колонија има за циљ да подигне свијест о ликовној умјетности како у Котор Варошу тако и у околини, да код умјетника развије креативност и стваралачки дух, а умјетници ће моћи између себе размијенити мишљење и искуства о радовима и сликарским техникама.

Умјетници ће у току дводневне ликовне колоније имати задатак да насликају по двије слике а можда и више у зависности од сензибилитета самог умјетника. У природи и самом амбијенту  трга у Котор Варошу умјетници ће тражити инспирацију, те ће својим дијелима обогатити фундус  галерије у Котор Варошу. Планирана је и изложба насталих умјетничких дјела, на којој би се сумирали утисци и размијенила мишљења о самим радовима и ликовној колонији.

Спонзори који су потпомогли да се организује ликовна колонија су : Хотел Хајдучке Воде, Пољопривредна апотека „Агро-Јурић“, Блицнет,  д.о.о.„Јата“ Гарићи и Елинг Инжињеринг БГ.