Малинари сами финансирали регистрацију удружења

Удружење пољопривредника „Малинар“ које окупља око 30 произвођача овог воћа прикупило је новац за регистрацију удружења.

„На састанку одржаном прије неки дан у Котор Варошу, успјели смо сами прикупити новац за регистрацију удружења. Прије пар дана смо се, такође, обратили руководству наше општине гдје смо добили обећања да ће нам и Општина изаћи у сусрет и помоћи у одређеним стварима и сходно томе, надамо се најбољем“, ријечи су предсједника удружења, Александра Станића.

Удружење „Малинар“ на територији општине Котор Варош има око 100 дунума посађене малине и очекује принос преко 100 тона овог квалитетног бобичастог воћа.
По ријечима Станића основни циљ окупљања малинара јесте направити искорак у производњи ове гране пољопривреде, која је на подручју наше опшине у експанзији. Додао је и то да заједничким наступом јачају производне капацитете што има за циљ лакши и једноставнији пут до купаца и пласирања робе на тржишту.  Он је нагласио да се јагодичасто воће показало као квалитетно и погодно за узгој на нашем поднебљу, а 17 произвођача већ има озбиљне засаде.