Малишани которварошког обданишта учили у библиотеци о својим правима

Малишани из  которварошког обданишта “Лариса Шугић“, старије вртићке групе посјетили су данас поводом обиљежавања Недјеље дјетета Народну библиотеку Котор Варош.

Директорица Народне библиотеке Котор Варош Бојана Васић казала је да се о дјечијим правима треба говорити сваки дан, а не само у првој седмици октобра када се традиционално обиљежава Недјеља дјетета.

Право на живот, породицу, школу, здравље и одрастање само су нека од тема о којима су малишани разговарали са књижничаркама, које су им показале књиге у којима су сликовито приказана дјечија права.

– Дјецу морамо саслушати јер оно што они имају да нам кажу је врло важно у препознавању њихових потреба. Поред права на школовање, врло је важно да заједно са родитељима, васпитачима и просвјетним радницима дјецу вратимо у библиотеке. Ми то покушавамо разним активностима, али нам је потребна помоћ школе и првенствено родитеља – нагласила је Васићева.

Дјеца су на тему једног од основних права, права на породицу, бојила и цртала радове, који ће бити изложени у дјечијем изложбеном простору у библиотеци.