Марко и Милосава Јовичић у љубави и слози више од пола вијека

Породични пар Марко Јовичић (82) и Милосава (80) из которварошког насеља Чепак, у години која је за нама, прославили су 57. заједничких година, срећног и успјешног брака из којег се изродило четворо дјеце.

Присјећају се давне 1959. године када су ступили у брак и заклели се једно другом на вјечну љубав.

„Рођени смо у истом селу, играли смо се као дјеца, били смо другови и како смо одрастали тако се рађала и љубав међу нама која је из дана у дан била све већа“ прича Марко.

slike-vesna

Марко каже да је поносан на своју супругу која је у та тешка времена одгајала дјецу и уз то обављала све послове на селу, док је он радио као шумски радник у Хрватској.

„Никада у ових 57 година није била непослушна, јело је било увијек на вријеме спремљено и дјецу је одгајала и пазила како треба. Главна ствар, за успјешан брак јесте међусобно поштовање брачних другова. Ако тога нема, џаба љубав јер она сама није довољна да се брак очува“, каже уз осмијех Марко.

„За ових 57 година брака стекли смо четворо дјеце, осморо унучади и четворо праунучади. Могу рећи да је овај брак успјешан захваљујући, прије свега, међусобном разумијевању и узајамном поштовању. Мој супруг и ја смо се млади вјенчали и чини ми се да смо скупа са нашом дјецом сазријевали. Поносни смо највише што смо одгојили фину и успјешну дјецу“, каже Милосава.

Милосава каже да у животу има и срећних али и тешких тренутака, али када су супружници упорни и међусобно се поштују тада је све далеко лакше. Она истиче како јој је јако жао што данас млади брачни парови, чим запну на првом проблему, разиђу се свако на своју страну, а нису свијесни да се много тога у браку мора и прогутати, што је слатко некада мора бити и горко.

„Ми смо имали у животу тешких тренутака, финансијских проблема али уз нашу велику љубав и међусобно поштовање и разумијевање све смо лакше пребродили. Надвладали смо све изазове па нека тако буде и даље. Само нека нас здравље служи а за све остало је лако“, закључили су Марко и Милосава.

Порука брачног пара Јовичић свим младим људима је да се међусобно цијене, поштују и воле, да би им живот био љепши и занимљивији.