“McDonald’s” се враћа у Бањалуку?

Популарни ресторан брзе хране “МkДоналд’с” у склопу ширења своје свјетске мреже разматра и отварање нових пословница у Босни и Херцеговини. Није искључено да поново отворе ресторан у Бањалуци.

“МцДоналд’с” БиХ је своје приједлоге за ширење у БиХ послао управи, која ће у наредном периоду донијети коначну одлуку.

“Имамо у плану ширење мреже, али о локацијама још не можемо говорити. Послали смо своје приједлоге и ти планови су на разматрању”, казао је Ади Хаџиараповић, директор маркетинга “МцДоналд’са” у БиХ за “Независне”.

Он је рекао да из будућих планова није искључена ни Бањалука, у којој је овај ланац ресторана већ имао своју пословницу, која је затворена прије три године. Тренутно у БиХ послују три ресторана, и то два у Сарајеву и један у Мостару.

Амерички ланац брзе хране планира да инвестира око 2,4 милијарде долара и отвори 1.000 нових ресторана у свијету у 2018. години.

“МцДоналд’с” није успио да пусти коријење у Тузли и Бањалуци. Како пишу “Независне” у Тузли је ресторан брзе хране напрасно затворен 2014. године. Иако је из управе речено како је у питању пресељење, он касније више није отваран.

Ресторан у Улици Веселина Маслеше (Господска улица) у центру Бањалуке отворен је 2012. године, да би само три године касније био затворен, а 34 запослена радника остала без посла. Као разлог престанка рада наведени су проблеми пословне природе.

Из “Дреамфоодс ресторана”, који је био корисник “МцДоналд’с” франшизе за Републику Српску, тада су казали како ће разматрати опције за развој бренда и размислити о тражењу других локација за ресторан. Међутим, до тога није дошло јер је затварањем ресторана дошло и до гашења, а над овом фирмом у јуну 2016. године закључен је поступак ликвидације.