„Срећко Шоjић“ 9. aприла стиже у Котор Варош

ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“ Котор Варош организује кабаре представу „Обично вече“ популарног српског глумца и комичара Милана Ланета Гутовића у уторак, 9. априла у кино сали у Котор Варошу. Наступ који обећава 90 минута смијеха и опуштања заказан је за 20 часова.

Представа “Обично вече” је станд-уп комедија током које Милан Лане Гутовић разговара са публиком о животним згодама и незгодама на начин који присутне тјера на смијех до суза.

Гутовић каже да је „Обично вече“ настало из инита, јер је желио да направи представу за коју нису потребни камиони како би се одиграла у неком мјесту тада, како каже, велике државе.

„Како се ширило, скупљало, растурало, тако се и ова представа трпела на промени. Када након десет година одем поново у неко место, публика је не препознаје“, казао је Гутовић.

Дио ствари у самој представи је истинит, али већина је фикција самог Гутовића.

Говорећи о лику Срећка Шојића, која га је прославила, каже да му је тај лик био симпатичан, а настао је по извјесном Томи зидару за равне кровове, који је радио школу у Кумодражу, гдје је Гутовић живио.

Симпатичан му је био његов говор, с обзиром на то да је био Пироћанац.

„Зато сам га представио као једну џукелу, битангу. У почетку је био то руководилац у предузећу, а послије, он и даље остаје џукела, али је држава поред нас падала. Он постаје само човек који се прилагођава систему“, прича Гутовић.

Гутовић каже да је глума све оно што није представљање – да не глумим глуму, већ да само глумим.

„Када нешто што не ваља покушаш да нашминкаш, што често раде глумци, то испадне толико досадно да неће нико то да гледа. Шта је глума, то може да објасни гледалац. Моје причање на сцени неће да ме прослави, али хоће ваше слушање“, поручио је Гутовић.

Смијех је, каже Гутовић, технолошки вишак радости.

Цијена улазнице је 10 КМ и може се купити у Центру за културу, спорт и информисање радним даном од 07 до 15 часова или на дан представе у Кино сали.