Министарство унутрашњих послова Републике Српске : Апел грађанима да не пале ватру на отвореном простору

Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на грађане Републике Српске да спаљивање корова и другог горивог материјала приликом уређења својих имања, чине на одговоран начин и на површинама које могу контролисати, а након спаљивања да угасе остатке несагорене материје, како би се спријечило њихово разношење вјетром и појава неконтролисаног горења и пожара.

У случају неконтролираног ширења ватре потребно је одмах о томе обавијестити Центар за обавјештавање на број 121, ватрогасце на број 123 или полицију на број 122, а савјет грађанима је да никако сами не покушавају да угасе пожар, већ да позову помоћ.

Апелујемо на све грађане да поштују законске одредбе – не палите ватру на недозвољеним мјестима, не остављајте упаљену ватру без надзора, не уништавајте природу, јер само један тренутак непажње може имати несагледиве посљедице.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске ће у оквиру својих овлаштења предузимати законом прописане мјере против лица која су изазавала пожаре и тиме угрозили животе и здравље људи и причинили материјалну штету.