Мјестимично до умјерено крупан кромпир

Плакати или се смијати?! Не постоји трећа емоција, нити могућност да човјек остане равнодушан након нековечерњег прилога о временској прогнози на РТРС-у и фотографија актуелног потпредсједника и посланика у Парламенту БиХ најјаче владајуће странке „професора“ Николе Шпирића како стоји го до паса, а потом лежи на гомили кромпира.

Као обичан грађанин сам се смијао, али као новинару ми је дошло да лијем горке сузе. Једноставно ми није ишло у главу да је неки уредник одлучио да у централној информативној емисији пусти нешто онако скаредно и напросто нисам могао да вјерујем да јавни сервис може да падне на дно дна. Шта сљедеће можемо да очекујемо?!

Да ли је послије Шпирићевог мјестимично до умјерено крупног кромпира, на реду јака бура у најпознатијем воћњаку у РС или претежно зрела аронија код Душанке Мајкић или озбиљне падавине шљива код неког нижерангираног функционера СНСД-а?! Шта?!

Зашто временска прогноза не би могла да гласи рецимо овако: – Поштовани гледаоци, Додикови повремени референдумски облаци који наступају под утицајем предизборне кампање разишли су се због недостатка консензуса и антициклоне из Брисела и Вашингтона. Опозиција у почетку умјерена, мјестимице јака и са озбиљним дискусијама, а очекује се њено даље напредовање према малој сали. На сљедећој сједници скупштине умјесто црвеног метео аларма очекује се благо разведравање, иако и даље не посве стабилно вријеме, па су и даље могуће краткотрајне увреде и препуцавања углавном између опозиције и потпредсједника скупштине. У холу и пред зградом скупштине пуцаће, пардон пухаће јак и олујни Лукач. Просјечна дневна температура у републичком парламенту биће поново између 31 и 52 посланика.

Биометеоролошке прилике ће током усвајања дневног реда и даље бити неповољне по опозицију. Могуће су тегобе код хроничних посланика осјетљивијих на повреде пословника, али ће оне бити слабијег интензитета. Препоручујемо топлију одјећу без панцира, јер се очекује отопљавање политичких прилика под утицајем Вучићеве циклоне.

Нажалост, превише јака магла на РТРС-у не показује знаке разведравања. Магла од које се не види ни сопствени прст пред оком, а камоли неуплаћени доприноси!

Дарко Момић