Млада Бранка свакодневно пријеђе 100 километара да би тренирала: Вјерујем у себе

Млада атлетичарка Бранка Јотановић (18) из Kотор-Вароши чланица је Атлетског клуба Борац из Бање Луке, а љубав према спорту гаји још од дјетињства. Бранка важи за једну од најперспективнијих спортисткиња Босне и Херцеговине, а поред краљице спортова, напорно тренира и рукомет.

  • Постигла сам велики успјех у погледу атлетике, још више сам изненадила. Ове сезоне очекујем још више успјеха него прошле. Вјерујем у себе и надам се да ћу испунити свој циљ, јер све вријеме тренирам. Поред атлетике, напорно тренирам и рукомет и играм с Теслићем – каже Бранка, која похађа Техничку школу у Бањој Луци.

Сматра да је краљица спортова запостављена у нашој држави.

  • Мислим да је занемарена, да се о њој нико толико не брине и да нико не зна колико у овој земљи, заправо, има талентиране дјеце, која желе да тренирају краљицу спорта, али немају начина да напредују – истиче млада атлетичарка.

Воли спорт

Ова свестрана дјевојка свакодневно из својих родних Масловара пријеђе 100 километара до школе, а затим и до стадиона, на којем марљиво тренира.

  • Понекад се питам како све стижем. Тешко је путовати у Бању Луку у школу, тренирати, учити, дружити се, али сјећам се колико волим спорт и колико желим да ми буде тешко – ријечи су ове амбициозне дјевојке.

Освајачица је бројних медаља и признања, а издвојила је и најдража одличја.

  • Најдража медаља ми је она златна сa екипног Првенства БиХ за сениорке, гдје сам са својим дјевојкама остварила пласман на Европско сениорско првенство, које се одржава у мају. Издвојила бих и златну медаљу из Требиња, кад сам у женској кункуренцији у бацању кугле побиједила на такмичењу ученика средњих школа из РС – закључује Бранка Јотановић, која намјерава да наставити упоредо тренирати краљицу спортова и рукомет, а циљ јој је да након средње школе упише факултет.