Млада Которварошанка у мисији хуманости

Једанаестогодишња Софија Петрушић из Котор Вароша, учесница прошлогодишњег „Ђурђевданског фестивала“, рекла је да јој је велика част и задовољство што је ове године изабрана да буде дио партнерског тима у хуманитарној акцији „С љубављу храбрим срцима“, те позвала све грађане да подрже добру и племениту идеју набавке превозних средстава за дјецу са интелектуелним потешкоћама.

,,Обрадовао ме је позив организатора ове хумане акције, која се одржава дванаести пут, да својим талентом помогнем дјеци којима је та помоћ потребна и надам се да ће се скупити довољно новца за развој дјеце са интелектуалним потешкоћама у Српској“, истиче Петрушићева.

Лавовске борбе за срећније и безбрижније дјетињство свакодневица су многих дјевојчица и дјечака широм Републике Српске који од малих ногу бију најтеже битке, а на том путу оздрављења подршка армије хуманиста већ једанаест година им је непресушан извор снаге којом руше све баријере.

Према Софијиним ријечима, врло је важно да је покренута оваква акција, као највреднија идеја у којој сви полажу испит хуманости.

,,Битно је да се људи покрену да помогну на било који начин, те да сви ми заједно схватимо да то није само солидарност, већ и одговорност“, наводи Софија и додаје да је у претходном периоду увијек подржавала акцију ,,С љубављу храбрим срцима“ позивом на хуманитарни број.

Софија ће умјетничким перформансом дати свој допринос да се заједничким снагама обезбиједи помоћ дјеци са интелектуалним потешкоћама, којима недостају превозна средства.

,,Позивам све грађане Републике Српске да подрже ову добру и племениту идеју, која у први план ставља дјецу и њихово здравље, и да се укључе у ову акцију како дјеца не би остала изолована без стручне помоћи и подршке у Српској“, наглашава Софија.

Софија је врло добар ученик шестог разреда Основне школе „Свети Сава“, а од своје шесте године се бави пјевањем. Похађа часове пјевања већ три године код Каролине Михајловић и члан је црквеног хора. Учешће на „Ђурђевданском фестивалу“ описује као невјероватно искуство.

Љубав према музици гаји откада зна за себе, а данас се највише проналази у пјесмама које дирају у душу публике и извођача. Њени узори су Марија Шерифовић, Аријана Гранде и Били Ајлиш, а омиљена јој је домаћа поп-рок и страна музика.

Обожава стони тенис, који тренира већ три године. Не крије да би у будућности вољела да се бави музиком, али сматра да су школске обавезе тренутно њено примарно занимање.