Mladi košarkaši kotorvaroške Mladosti u Novom Gradu

Mladi košarkaši kotorvaroške Mladosti učestvuju u radu kampa koji je jutros počeo u Novom Gradu u organizaciji Košarkaškog kluba “Sloboda 73”.

Kamp je okupio oko 120 dječaka i djevojčica iz Kotor Varoša, Novog Grada, Prijedora, Gradiške, Kozarske Dubice, Banjaluke, Velike Kladuše, Bosanske Krupe i Bihaća.

– U radu kampa učestvuje 15 naših košarkaša uzrasta od 1999. do 2006. godine. Dakle, radi se o igračima omladinskog pogona – juniorima, kadetima i pionirima. Imamo sjajne mlade igrače i ovo će biti prilika da se dodatno usavrše kroz rad sa priznatim košarkaškim trenerima – rekao je za MKV trener Košarkaškog kluba Mladost Kotor Varoš Almin Ibričić.

Predsjednik Košarkaškog kluba “Sloboda 73” Dejan Kukavica kaže da se košarkaški kamp u Novom Gradu održava treću godinu.

– Ove godine u rad će biti uključena i djeca iz Udruženja djece i omladine sa posebnim potrebama “Iskra” sa kojima će treneri raditi nekoliko treninga – rekao je Kukavica.

On je naveo da će sa djecom, osim Dragana Višnjevca, koji je jedan od inicijatora pokretanja košarkaškog kampa, raditi i treneri iz Kragujevca, Tuzle i Zagreba, koji su poznati kao košarkaški centri u bivšoj Jugoslaviji u kojima su ponikli mnogi asovi. Promoter kampa je bivši reprezentativac BiH Saša Vasiljević.