Млади Которварошани учествују на такмичењу „Ритам Европе“

Анђела Петрушић, Андреј Лукић, Елда Билић и Лара Вишњић представљаће Котор Варош на овогодишњем дјечијем музичком такмичењу телевизијског прогама „Ритам Европе“.

Ови млади Которварошани су побједници аудиције која је одржана по трећи пут у овом граду и која је окупила двадесетак талентованих младих пјевача и плесача.

Шеф протокола и организације телевизијског програма “Ритам Европе” Лазар Веселиновић рекао је да је ово трећа година за редом како општина Котор Варош учествује и подржава своју дјецу и омладину, да се талентовани у пјесми и плесу даље негдје профилишу кроз овај програм.

,,Ове године ћемо имати своје кампове у Градишци, који је град домаћин и гдје ће доћи представници 20 градова и општина, учесника овогодишњег такмичења из Републике Српске. То је рекордан број, раније их је било 12, а то само говори о квалитетном раду са омладином, која жели да на овај начи стиче нова знања, нове пријатеље и нова искуства у сферама које их интересују”, истакао је Веселиновић.

Поред промоције младих талената узраста од 12 до 21 године , ово такмичење, које називају и малом “Евровизијом”, прилика је за промоцију локалне заједнице из које долазе учесници.

Пренос такмичења реализује Радио телевизија Републике Српске, а домаћин догађаја је град побједник овог телевизијског преноса на претходном такмичењу, чији представници као побједници имају обезбијеђено путовање и посјету држави чију земљу представљају пјесмом коју изводе.

Прошлогодишњи побједик је екипа из Градишке, која је за награду освојила путовање у Шпанију, државу чију су пјесму извеле на такмичењу “Ритам Европе” у Котор Варошу.