Младост донијела 17 медаља

 

Џудо клуб Младост из Котор Вароша вратио се са међународног турнира „Стеван Марковић“ одржаног у Бањалуци са 17 медаља међу којима је седам златних.

Златне медаље освојиле су полетарке Јована Попович и Ања Смиљић која је проглашена и најбољом такмичарком у тој конкуренцији. Најсјајнијим медаљама окитили су се и Владан Тркуља у конкуренцији старијих пионира и кадети Стефан Пејаковић и Сара Марић. Марићева је том злату додала још једно у конкуренцији сениорки, а у истом друштву златном медаљом се окитили и Селена Варошић.

Сребрне медаље освојили су полетарка Лара Вишњић, млађи пионир Кристијан Вишњић, те старији пионири Милан Ковачевић, Никола Јефтимир, Дарија Даниловић и Анастасија Милић.

Бронзаним медаљама окитили су се полетарци Елдин Хасак и Милица Звијерац, млађа пионирка Николина Столић и старија пионирка Теа Марковић.

На турниру је наступило 369 такмичара из 31 клуба из БиХ, Србије, Хрватске и Русије, коју је представљао клуб у којем тренира и руски предсједник Владимир Путин. Боје Младости бранило је 26 такмичара с тим да је Марићева наступила у конкуренцији кадеткиња и сениорки, а наш клуб је заузео треће мјесто у укупном поретку.