Na Borjima završen humanitarni turnir za Vanju

Sportski tereni hotela “Hajdučke vode” bili su poprište velikog humanitarnog turnira u uličnoj košarci koji su organizovali  Mjesna zajednica Maslovare i “Fagus grupacija”. Ovogodišnji turnir u potpunosti je imao humanitarni karakter s ciljem prikupljanja pomoći za liječenje košarkaša iz Maslovara Vanje Pejakovića.

Turnir je okupio 13 ekipa koje su poslali zajedničku poruku „Vanja izdrži, pobijedićemo“, što je ujedno i slogan ove humanitarno-sportske manifestacije. Pobjednik turnira je ekipa Metaxe, druga je ekipa Svetosavac iz Banja Luke, a treca je ekipa  Ekstazi iz Čelinca.

Uplata za učešće je bila proizvoljna i svaka ekipa je uplatila onoliko koliko je bila u mogućnosti.

U hotelu „Hajdučke vode“, rekli su da su za takmičare obezbijedili vrijedne nagrada kako bi im se zahvalili na učešću.

Drugovi koji sa nestrpljenjem očekuju Vanjin njegov povratak smatraju kako je sve ovo samo jedna loše odigrana četvrtina u tom meču koju će ovaj rođeni pobjednik sigurno dobiti.

Vrijeme je, kako su se mnogi složili, da košarka počne da vraća ono što joj je ovaj sportista dao kroz dane napornog treninga, utakmice, turnire i vrhunske poteze. Inače, još samo danas i sutra otvoren je humanitarni broj 1416, putem kojeg svi koji žele mogu donirati jednu marku za liječenje ovog mladića.