Načelnik Kotor Varoša otvorio izložbu slika Petra Đakovića

Povodom 24. aprila –  Dana opštine Kotor Varoš, u galerijskom prostoru kotorvaroškog bioskopa večeras,  u 18 časova, načelnik opštine Kotor Varoš, Zdenko Sakan otvorio je izložbu slika Petra Đakovića.  Sakan je rekao da mu je drago da jedan ovakav umjetnik ima svoju izložbu slika baš u našoj opštini, kao i to da će se zalagati za kulturu i da će Opština pomagati sve kulturne manifestacije koliko to bude u njenoj moći.

Na insistiranje Petra Đakovića izložbu je vodio direktor „Centra za kulturu, sport i informisanje“, Dragan Zeljković koji je rekao da mu je čast voditi ovu izložbu.

“ Čast mi je da imam priliku da se obratim ispred organizatora tj. „Centra za kulturu, sport i informisanje“, ali isto tako i da uživam u djelima vrsnog umjetnika gospodina Đakovića. Njegov značajan rad doprinio je mnogim generacijama mladih umjetnika, a značajan pečat ostavio je i u udruženju i mnogim likovnim kolonijama, ali i na području opštine Kotor Varoš. Ne bih više da odugovlačim, jer kao što su rekli stari mislioci ‘slika govori više od hiljadu riječi’ tako i ja vas ostavljam da uživate u ovim predivnim slikama“, riječi su direktora Centra.

Izbor slika koje svedoče o istraživačkom duhu i posebnoj originalnosti Petra Đakovića, okupili su mnogo njegovih poštovalaca. Par riječi o ovoj izložbi rekao je i prof. dr Miodrag Romić, a izložbi su prisustvovali predstavnici javnog, političkog i kulturnog života opštine Kotor Varoš ali i šire.

Ovu izložbu organizovala je  JU „Centar za kulturu, sport i  informisanje“ Kotor Varoš i Opština Kotor Varoš.