Начелник Сакан на промоцији Празника мимозе у Бањалуци

На позив руководства братске општине Херцег Нови начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је данас на Тргу Крајине у Бањалуци присуствовао промотивном програму најпопуларније забавно-туристичке манифестације у региону, односно празника мимозе.

Начелник Сакан је нагласио да Котор Варош са општином Херцег Нови гаји лијепу сарадњу и да се од овог града може много тога научити и примјенити у Котор Варошу.

,,Мимоза је цвијет који је вијесник прољећа, те најављује забаву и живот. То је вријеме када се уз море, сунце, вино, рибу и мимозу забављују сви они који дођу у Херцег Нови. И ове године је свој долазак најавио велики број Которварошана, који ће посјетити Фестивал мимозе и уживати у богатом забавном програм“, поручио је Сакан.

Уз промотивни програм, мажореткиње и машкаре дијелиле су мимозе свим присутним Бањалучанима.

Мирко Мустур, потпредсједник општине Херцег Нови, рекао је да је „Празник мимозе“ предивна манифестација уз коју се и зими може осјетити дух Медитерана и мирис мора.

,,У Бањалуци је само дио каравана мимозе како бисмо се нашим пријатељима захвалили што су нас и ове године подржали и угостили у свом граду“, казао је Мустур.

Како је навео, у Херцег Новом „Празник мимозе“ биће отворен 16. фебруара поворком мимозе и концертом Халида Бешлића док ће 17. фебруара у Баошићима бити одржана берба мимозе.

Валентина Кулиновић, предсједница и капелник градске музике и мажуреткиња Херцег Нови, истакла је да је репертоар весео и разигран.

,,Мажуретке градске музике музике су симбол града Херцег Новог и празника мимозе“, рекла је она, те додала да имају 61 малу мажуретку, а у комплетним ансамблу их има више од 100.

Наиме, овогодишње 55. издање Феште носи слоган „За све гуште“ и обећава одличан провод од 15. фебруара до 3. марта у Херцег Новом, уз преко 50 музичких, гастро, културних, дјечијих и спортских програма уз концерте регионалних звијезда Халида Бешлића, Светлане Цеце Ражнатовић и Прљавог казалишта, као и бендова Тешка индустрија, Трио гушти, Инспирација, Тап 011, Индира Левак, те домаћих састава.