Начелник Сакан организовао пријем за которварошке шахисте

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан организовао је пријем за чланове Шаховског клуба /ШК/ „Котор Варош“, који су на недавно одржаном такмичењу у Добоју изборили пласман у Прву лигу Републике Српске.

Пријему су присуствовали чланови шампионске екипе Драган Станковић, Симо Костреш и Сергеј Молчанов, који је уједно и предсједник клуба.

Начелник Сакан је истакао да је шах у Котор Варошу достигао један завидан ниво, првенствено захваљујући врхунским резултатима домаћих такмичара.

„Посебно су импресивни наступи нашег Драгана Станковића, који је у Неуму са максималним учинком од девет побједа изборио пласман на Свјетско првенство за омладинце, гдје ће, вјерујем, на прави начин представљати локалну заједницу и државну репрезентацију“, рекао је Сакан.

По ријечима Сакана традиција играња шаха у Котор Варошу је у посљедње вријеме доживјела препород, што је резултат континуираног рада клуба и ентузијазма појединаца.

Двадесетогодишњи Станковић ће средином октобра у италијанској Олбији наступити као члан репрезентације БиХ на Свјетском првенству омладинаца, а право наступа је изборио на државном шампионату у Неуму.

„У Неуму сам био неприкосновен са максималних девет побједа, али у Италији ме очекују врло јак турнир, гдје желим остварити што бољи пласман у конкуренцији 80 такмичара“, нагласио је Станковић и захвалио се начелнику Сакану, који ће обезбиједити финансијска средства у износу од 1.000 КМ за путне трошкове и котизацију за учешће на турниру.

Предсједник ШК „Котор Варош“ Сергеј Молчанов се захвалио начелнику на пријему и подршци коју пружа клубу, а амбиције клуба у наредном периоду су да постане стабилан прволигаш.

„Имамо квалитетну екипу и пласман у највиши ранг такмичења Републике Српске је резултат марљивог рада свих у клубу. Својим успјесима достојно представљамо општину Котор Варош, а увјерен сам да ће тако бити и у наредном периоду“, закључио је Молчанов.