Начелник Сакан организовао пријем за сребрну Сару Марић

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан организовао је данас пријем за Сару Марић, чланицу Џудо клуба „Младост“, која је на недавно одржаном Европском купу за јуниоре и јуниорке у Лакташима освојила сребрну медаљу у категорији +78 килограма.

Двадесетогодишња Марићева је у четвртфиналу надвисила Пољакињу Клаудију Кобот, а у полуфиналу такмичарку из Србије Анастасију Богдановић.

У финалу је поражена од Францускиње Доуним Насер, једне од најбољих свјетских такмичарки у јуниорској конкуренцији.

Сакан је похвалио резултате младе которварошке џудисткиње, истучући да се она већ доказала као истински спортски амбасадор општине Котор Варош.

,,Својим радом и залагањем она остварује изванредне резултате и зато сам искористио прилику да је новчано наградим за успјехе које је постигла, али и да је подржим у настојању да нашу локалну заједницу достојно представља на предстојећим домаћим и европским такмичењима“, рекао је Сакан, који је и новчано наградио Марићеву за освојену сребрну медаљу.

Успјех Марићеве представља изузетно остварење, јер је тек у фебруару ове године санирала тежу повреду предњег укрштеног лигамента десног кољена.

Осим тога једина је из репрезентације БиХ, која је бројала 26 такмичара, освојила медаљу.

,,Пропустила сам бројна такмичења прошле године због повреде, а након операције кољена рехабилитација је трајала дуже него што је то били предвиђено. Напорним радом успјела сам да се припремим за Европски куп и окитим се медаљом, која ће ми много значити да вратим пољуљано самопоуздање и подстакне ме на још јачи рад“, истакла је Марићева и захвалила се начелнику на пријему и подршци.

Тренер Џудо клуба „Младост“ Сејдо Татар је нагласио да је Марићева сребрном медаљом обогатила колекцију најуспјешнијег спортског колектива на подручју општине.

,,До сада смо освојили више од десет медаља на европским и балканским шампионатима, а овај Сарин резултат је један од највећих успјеха нашег клуба, који ће много значити у афирмацији спорта, наше локалне заједнице и Републике Српске и због тога смо сви из клуба изузетно поносни“, поручио је Татар.