Начелник Сакан присуствовао обиљежавању Дана општине Херцег Нови

Поводом 28. октобра, Дана општине Херцег Нови и 79 година од ослобођења, у Дворани “Парк” одржана је свечана сједница Скупштине општине.

Сједници је претходило полагање вијенаца ослободиоцима града на спомен обиљежје код Сат куле, манастира Савина и на споменик Безметковић.

На свечаној сједници, којој је присуствовала и делегација општине Котор Варош предвођена начелником Зденком Саканом, уручена су највећа признања града Октобарска награда и Повеља Херцег Новог.

Међу бројним званицама били су предсједник Црне Горе Јаков Милатовић, министар културе Црне Горе Маша Влаовић, представници дипломатског кора, вјерских заједница, градова побратима и пријатеља и црногорских општина.

Иначе, као градови побратими, Котор Варош и Херцег Нови од раније његују изузетно добру сарадњу. Пријатељски односи са општином Херцег Нови видљиви су на плану унапређења институционалног дијалога са циљем подизања нивоа сарадње локалних управа, као и туристичких потенцијала и размјене искустава на том плану.

„Одлични односи и честа комуникација са општином Херцег Нови утврђена је свим досадашњим узајамним посјетама, а плодоносна сарадња биће настављена и у блиској будућности“, истакао је Сакан и додао да ће фудбалски ветерани из Херцег Новог наредне године бити гости престижног Међународног турнира пријатељства у Котор Варошу.

Сакан је након размјене поклона са предсједником општине Херцег Нови Стеваном Катићем искористио прилику и да честита предсједнику Црне Горе Јакову Милатовићу побједу у другом кругу предсједничких избора, али и да уручи пригодне поклоне Срђану Ђоковићу, оцу најбољег тенисера свијета, нагласивши да је Котор Варош поносан на све успјехе Новака Ђоковића.