НАЧЕЛНИК ЗДЕНКО САКАН ПОСЈЕТИО „КУЋУ РАДОСТИ“

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан посјетио је јуче просторије Центра за породицу „Кућа радости“ и том приликом разговарао са директором ове установе Драгицом Тепић и мајкама чија су дјеца корисници Центра.

„Из општинског буџета се годишње издваја 5.000 КМ за функционисање ове установе, у којој се организују радионице и пружају адекватни третмани дјеци са сметњама у развоју. Свјестан сам чињенице да је неопходно системски ријешити проблем свакодневног збрињавања корисника Центра и зато ћемо наредне седмице организовати заједнички састанак у циљу рјешавања овог проблема“, истакао је Сакан.

По његовим ријечима локална заједница ће наставити да пружа подршку раду овог Удружења, како средствима из буџета тако и кроз одређене пројекте.

„Захваљујући постојању Центра за породицу, дјеца са сметњама у развоју су постала видљивија у локалној заједници и обавеза локалне заједнице и републичких институција је да пруже адекватну подршку и помоћ“, поручио је Сакан.

Директор Центра за породицу „Кућа радости” Драгица Тепић је упознала начелника Сакана са чињеницом да у овој установи тренутно ради само логопед.

„Радионице су обустављене због пандемије вируса корона, а логопед долази два пута седмично. Он тренутно ради са 22 дјеце и ти третмани у зависности од сметњи код дјетета трају три до четири мјесеца. До сада је 30 корисника Центра упсјешно завршило третмане и са те стране смо задовољни“, рекла је Тепићева и додала да су трошкови логопеда на мјесечном нивоу 680 КМ.

Она је истакла да је за вишечасовни боравак и дневно збрињавање дјеце неопходно ангажовати логопеда, психолога, дефектолога и медицинског радника.

„Ми покушавамо да реализацијом одређених пројеката и уз помоћ људи добре воље реализујемо све наше предвиђене активности, а посебно смо захвални учитељицама Дубравки Станишљевић и Бојани Момић, које волонтерски раде од оснивања наше установе“, нагласила је Тепићева.

Она се захвалила начелнику Сакану на досадашњој помоћи, као и на данас урученој новчаној помоћи.

„Након разговора са начелником добила сам увјеравања да ћемо заједнички настојати да ријешимо постојеће проблеме на задовољство корисника наше установе и њихових родитеља“, закључила је Тепићева.