Начелник Зденко Сакан у посјети братском Херцег Новом

ХЕРЦЕГ НОВИ, 19. ФЕБРУАРА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан разговарао је са руководством општине Херцег Нови и том приликом истакао да је пријатељство Херцег Новог и Котор Вароша традиција која се поштује и наставља да његује.

„Пријатељски односи са општином Херцег Нови видљиви су на плану унапређења институционалног дијалога са циљем подизања нивоа сарадње локалних управа, као и туристичких потенцијала и размјене искустава на том плану“, рекао је Сакан.

Пријему у општини Херцег Нови поред челних људи братских општина присуствовали су потпредсједник општине Херцег Нови Мирко Мустур, предсједник Скупштине Иван Отовић и главни администратор Ненад Ђорђевић.

Предсједник општине Херцег Нови Стеван Катић изразио је задовољство што су братски односи са општином Котор Варош поново успостављени након одређене паузе, јер је то општина која има конкретну визију запошљавања, што је основни услов њеног развоја.

„Котор Варош је средина која треба да буде примјер многим општинама у Црној Гори када је у питању запошљавање и визија развоја, и са поносом могу рећи да ћемо у наредном периоду интезивирати нашу сарадњу“, нагласио је Катић.

Начелник Сакан је данас присуствовао свечаном отварању 53. Празника мимозе на херцегновској ривијери, који је свечано отворио предсједник општине Херцег Нови Стеван Катић.

„Лани смо садили мимозу, да бисмо је овог фебруара поново брали са вама, славећи пријатељство, љубав и љепоту“, казао је он и поручио: „Мимоза је побиједила пандемију“.

Катић је нагласио да су, иако је епидемилошка ситуација била неизвјесна, 53. Празник мимозе планирали са оптимизмом, што се показало као добра одлука. Припремљено је више од 40 програма који ће трајати до половине марта.