Најбољи фудбал за ветеране се игра у Котор Варошу

Которварошки фудбалски ветерани освојили су прво мјесто на 1. Међународном турниру пријатељства “Котор Варош 2017”, на којем су поред освајача турнира учествовали још и ветерани из Крања, Апатина и Јадрана из Голубинаца.

У конкренцији четири екипе Которварошани су остварили три увјерљиве побједе и тако наставили низ непобједивости у овој години.

Друго мјесто освојили су ветерани Јадрана из Голубанаца, трећи су били Крањчани, док је четврто мјесто припало ветеранима из Апатина.

Најбољи играч и стријелац турнира, уједно и члан побједничке екипе, Дамир Варошић је рекао да су нијансе одлучивале о побједнику турнира.

“Похвалио бих ангажман и залагање свих екипа, а наше прво мјесто је плод уиграности и искуства које посједујемо”, истакао је Варошић.

Капитен фудбалских ветерана из Крања Борис Веховец се посебно захвалио домаћину на одличној организацији.

“Са општином Котор Варош његујемо братске одбносе, а фудбалски ветерани из овог града су наши истински пријатељи и са задовољством могу рећи да су овај турнир организовали на врхунском нивоу”, нагласио је Веховец.

Ветерани из Апатина су у први план ставили квалитет турнира, који има за циљ промоцију општине Котор Варош и рекреације као здравог начина живота.

“За 15 дана ми ћемо бити домаћини турнира на којем ће поред наших пријатеља из Котор Вароша учествовати и ветерани из Сокобање, тако да ће то бити одлична прилика да узвратимо Которварошанима за гостопримство”, рекао је Славко Јерковић, капитен фудбалских ветерана из Апатина.

Пехаре и дипломе свим екипама уручио је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, који је том приликом честитао учесницима 1. Међународног турнира пријатељства на одличној игри и коректном понашању.

“Наши ветерани су одлични домаћини, а и на терену су показали снагу и квалитет који посједују. Ово је одлична прилика да све екипе размијене искуства и да се боље упознају, а као начелник општине увијек ћу подржати турнире који шире пријатељство и спортске вриједности”, закључио је Сакан.

1. Међународни турнир пријатељства у малом фудбалу “Котор Варош 2017” заједнички су организовали општина Котор Варош и Удружење за промоцију и значај спортске рекреације Котор Варош. С.П.