Наредба о обавезној јесењој дератизацији

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан донио је Наредбу о обавезној јесењој дератизацији на подручју општине у периоду од 1. до 8. новембра, а у циљу спречавања појаве и ширења заразних болести.

Субјекти, чије трошкове услуга дератизације сноси буџет општине Котор Варош су, матични уреди: Крушево Брдо, Шипраге, Грабовица, Ободник, Масловаре, Липље, Врбањци, Забрђе, Вагани, објекти Административне службе, стадион спортских игара Котор Варош, корито ријеке Врбање на излазима градске канализације.

Систематска дератизација у приватним и државним предузећима, канализационим мрежама, индивидуалним домаћинствима и стамбеним фондовима, приватним услужним, трговинским и угостителјским радњама и на депонијама смећа, изводиће се према усвојеном цјеновнику од стране корисника услуга или раније потписаним уговорима између истих и извођача радова.

Да би акција дератизације била што успјешнија моле се грађани да омогуће стручним екипама извођење дератизације, да онемогуће приступ дјеци и домаћим животињама да дирају затровану масу и да се придржавају упутстава која ће им на терену дати стручне екипе.

Непосредни надзор над извођењем дератизације вршиће санитарна инспекција општине Котор Варош.

Извођач радова је предузеће „Дезинскеција“ из Бијељине.