Нарић: Васкрс прославити свијетлог лица

Архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић рекао је на васкршњој литургији да, дочекујући Васкрсење Христово, дочекујемо радост живота, радост која на Богу познат начин озарује наше душе и просијава кроз наше лице.

„Онолико колико се радујеш Васкрсењу толико си спреман да се кроз овај живот радујеш будућем животу. Јер за правог хришћанина смрт и тешкоће овога свијета су пролазне. Радујући се земаљском новом дану ми живимо за нови дан и ново вријеме у слави Васкрслог Христа“, истакао је Нарић и поручио да празник над празницима прославе у кућама у кругу породице са вјером и надом у бољу будућност.

Он је нагласио да зато прави хришћанин на празник Васкрсења Христовог мора и треба да буде свијетлог, а не тмурног лица.

Нарић је напоменуо да радост не треба да буде лажна, већ одраз душе која тежи свјетости, љубави, љепоти и доброти, складу и хармонији и која се радује сваком људском бићу и сусрету са њим.

„Радујући се са Вама, молимо се васкрслом Христу да се срца испуне љубављу према свима, да волимо и поштујемо једни друге, увијек имајући на уму да смо сви дјеца Божија, браћа међу собом”, рекао је Нарић, додајући да је Христос побиједио смрт и отворио врата Раја за све правдољубиве, богољубиве, човјекољубиве и христољубиве људе“, закључио је Нарић.