Народна библиотека Kотор Варош: Нови наслови лектира за основце – поклон од Микрофина

Микрокредитно друштво „Микрофин“ данас је  обновило школску лектиру Народне библиотеке Kотор Варош  за преко 200 књига школске лектире за основце коју им је у име Микрокредитног друштва Микрофин уручио Борис Тодић, шеф бањалучке филијале.

Наслови као што су, „Бела грива“ Ренеа Гијоа, „Влак у снијегу“ Мате Ловрака, „Хајдук Станко“ Јанка Веселиновића, „Хајдуци“ Бранислава Нушића, „Избор приповједака“ Иве Андрића, „Песме за децу“ Јована Јовановића Змаја, само су неки од наслова који се  захваљујући Микрофину налазе на полицама Народне библиотеке.

„Ово није прва донација Микрофина у Kотор Варошу, а дубоко сам увјерен да неће бити ни посљедња, јер пажљиво ослушкујемо проблеме друштвене заједнице у којој послујемо и увијек настојимо помоћи. У томе су нам дјеца и њихове потребе приоритет, па Микрофин већ традиционално помаже вртићима, школама, библиотекама и свим осталим установама које су усмјерене на дјецу и њихов правилан развој“, истакао је Тодић.

Бојана Васић, директорица Народне библиотеке захвалила се на донацији изразивши задовољство што веома успјешне компаније показују интересовање да помогну институцијама културе и образовања.

„С обзиром да је дошло до измјене наставног плана и програма за српски језик и књижевност, библиотека се нашла у великом проблему због недостатка адекватне лектире за основце од 2012. године. У том смислу ова Микрофинова донација за нас има огроман значај, а посебно за наше мале суграђане који сада могу свакодневно изнајмљивати наслове који су им потребни“, рекла је Васићева.

Васићева је додала и то да Народна библиотека располаже са око 9.000 дјечијих књига, у чији број спада и лектира.

„Ми смо углавном снабдијевени лектиром, иако за неке разреде имамо свега по неколико наслова. Зато ће нам Микрофинова донација лектире  пуно значити јер су у питању све нове књиге и сада можемо слободно рећи да имамо адекватан број за сваки разред“, каже Васићева.

Посљедњих година Микрофин је у оквиру програма улагања у друштвену заједницу организовао више од 150 различитих донаторских акција. Kроз овај програм донација прошло је више од 65 школа и преко 30 вртића, а прилику да користи донаторска средства у виду наставних средстава, школског намјештаја, рачунара и друге школске опреме добило је више од 20.000 ученика широм Босне и Херцеговине.