Народна библиотека “Котор Варош” препоручује књигу за читање: Ајлин Гуџ “Сестре”

О књизи:

Сестре Линзи и Кери Ен су осјетиле суровост живота још као мале. Њихова немарна мајка не брине о њима и једину помоћ добијају  од бивше стриптизете по имену госпођа Хани Лав. Кад им мајка оде у затвор, госпођа Хани безуспјешно покушава да их спаси од раздвајања и слања у хранитељске породице.

Тридесет година касније, Линзи и даље покушава да пронађе своју сестру. Као власница књижаре у успаваном калифорнијском градићу на обали мора Блу Мун Беј, имала је довољно среће да је усвоји диван пар који јој након смрти оставља кућу уз Пацифик. Иако се бори са финансијама да одржи посао, има релативно стабилан живот.

Она не зна да је Кери Ен имала потпуно другачији живот. Лутала је од једног дома до другог, побјегла је као тинејџерка и постала самохрана мајка, лијечени зависник од дроге. Бори се да поврати било какву сличност с уобичајним животом себи  и свом дјетету, али њени изгледи да то успије зависе можда само од успостављања поновне везе са својом старијом сестром коју није видјела од дјетињства.