Народна библиотека „Котор Варош“ препоручује књигу за читање: Maша Ребић “Цвет мог живота “

О књизи:

Све љубавне приче на почетку су дивне, а на крају углавном трагичне. Има и оних које су прво трагичне, па онда срећне. А има и оних које су предивне, па страшне, па опет лијепе. Можда је ове треће најбоље проживјети.

Али, како да знаш да ћеш поново доживјети поновну срећу, када све крене низбрдо? Како да знаш да не одустанеш?

Премда је професионално остварена, удата за маркетиншког мага, и живи животом који је резервисан за припаднике повлашћених слојева, заједно са својом сестром Таром, Далија се суочава са душевном кризом. Окреће се коријенима, породичним фотографијама на којима се помаљају обриси старог Београда, својим дневничким записима из дјетињства и поново проживљава кључне тренутке из живота неколико жена из свог породичног стабла.

Далија, која је добила име по чувеном цвијету што га је у својим вртовима узгајала Наполеонова царица Жозефина, проћи ће и сама кроз ватрени прстен пожуде и смрти, да би коначно пронашла своје уточиште. Смелост и страст, воља и пркос, усамљеност и жудња, донијеће јој спознају да је живот више од среће и несреће, а да је у љубави све допуштено – и лукавство и вјештина и сумња и превара.