Народна библиотека „Котор Варош“ препоручује књигу за читање тинејџерима: Роман Лори Ферија Столарц „Црвена је за сећање“

О књизи:

Ништа није исто за осамнаестогодишњу Стејси откад је њен момак Џејкоб погинуо. Мјесецима је боравила у колиби коју су дјелили прије Џејкобове трагичне несреће, одбијајући да се окане наде да је некако, негдје, Џејкоб још увијек жив.

Али Стејси зна да не може заувијек да одлаже повратак у свијет. Срећна што је добила пуну стипендију за престижни Факултет Бикон, Стејси се нада да ће коначно успијети да се помири с прошлошћу.

Очајна када поново почне да сања узнемирујуће снове, Стејси се поново окреће народној магији коју је научила од баке да би открила шта они значе. Њене наде да ће сама успјети да разоткрије ту мистерију падају у воду када је предсједник колеџа позове на приватни састанак и открије јој да и његова кћерка Порша такође сања кошмаре.

Али док Стејси сања о духу, Порша сања о убиству за које је убјеђена да се још увијек није десило. Поршини исцјепкани кошмари предвиђају трагичну смрт, али такође могу да баце свијетло на шокантно откриће које би заувијек могло да измјени Стејсин живот. Њих двије морају заједно да дешифрују своје мрачне снове да би спасиле живот, што је ризик који би их могао коштати сопственог.