Настављена санација магистралног пута М1-108

На магистралном путу М1–108 (Бањалука – Теслић), у Улици Цара Душана у Котор Варошу, почела је друга фаза радова на санацији асфалтног застора са санацијом шахтова.

Ријеч је о дионици пута од Бироа за запошљавање до скретања према Средњошколском центру „Никола Тесла“.

Директор Јавног предузећа ”Путеви Републике Српске” Милан Дакић рекао је Срни са су све процедуре везане за реконструкцију магистралног пута, који пролази кроз градско подручје Котор Вароша, завршене у рекордном року.

Обе коловозне траке ширине 7,5 метара ће бити пресвучене новим асфалтним застором, чиме ће овај дио магистралног пута постати функционалнији и сигурнији за учеснике у саобраћају“, истакао је Дакић и додао да је у прошлој години завршена прва фаза радова на дионици пута од насеља Чепак до Бироа за запошљавање.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан захвалио је директору Дакићу на исказаној подршци, истичући да ће реализација овог пројекта допринијети ефикаснијем одвијању саобраћаја и развоју ове локалне заједнице.

Општина Котор Варош у континуитету има значајну подршку Министарства саобраћаја и веза Републике Српске, а искрено се надамо да ће и у наредном периоду бити настављено инфраструктурно улагање на територији наше локалне заједнице и реконструкција путних праваца“, нагласио је Сакан.

Извођач радова је предузеће „Нискоградња“ д.о.о. Лакташи, а инвеститор је Ј.П. „Путеви РС“ у оквиру редовног одржавања и заштите мреже магистралних и регионалних путева.