Настављени санациони радови на објекту планинарског дома у Грабовачкој ријеци

У току је имплементација пројекта које ПД „Механизам“ Котор Варош реализује у сарадњи са Виа Динариком и УНДП-ијем. Предузеће „Декс“ из Приједора је јуче извршило  санационе радове на прозорима објекта планинарског дома „Грабовачка ријека“, како би се што више повећела енергетска ефикасност самог објекта што је један од главних циљева овог пројекта.

На стару постојећу столарију уграђене су флексибилне алуминијумске лајсне које имају за циљ да спријече губитак топлотне енергије у зимском условима, што ће свакако смањити утрошак гријних енергената током зимске сезоне. У току наредне седмице настављамо са радовима, у оквиру којих ћемо извршити фарбање постојеће столарије. До сада је током пројектних активности реновирана спаваоница, ходник и постављена столарија у неколико просторија, уведено је гријање у све спаваонице и централну просторију, инсталиран је и соларни панел који ће послужити за загријaвање воде у објекту дома“, рекао је Владислав Чупић, члан ПД „Механизам“ Котор Варош.

До краја имплементације овог пројекта планирано је повећање смјештајних капацитета дома на 25 кревета. Планирски дом „Грабовачка ријека“ се налази на зеленој туристичкој стази Виа Динарике која иде преко планина которварошког краја. Дио стазе од  планинарског дома до водопада Скакавац, преко Вилењских врела и ријеке Цврцке је већ уцртан у руту зелене стазе и у плану је да се споји са кнежевском општином.