Нема више истраге против Карана?!

Републичко јавно тужилаштво обуставило је истрагу против директора Завода за судску медицину РС Жељка Карана, саопштено је данас из ове институције.

Саопштење преносимо у цијелости:

„Републичко јавно тужилаштво, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала обуставило је истрагу против директора Завода за судску медицину Републике Српске Жељка Карана због постојања основа сумње да је учинио кривично дјело Злоупотреба службеног положаја или овлашћења и кривично дјело Несавјестан рад у служби на штету оштећеног Давида Драгичевића, јер пријављено дјело није кривично дјело.

Прије доношења ове одлуке, тужилаштво је извршило увид у доказе достављене уз извјештај о учињеном кривичном дјелу и увид у спис Окружног јавног тужилаштва Бања Лука који се односи на истрагу о околности смрти Давида Драгичевића, прије свега Обдукциони записник Завода за судску медицину Републике Српске, Обдукциони налаз судског вјештака за област медицина-судска медицина Ивице Милосављевића из Београда, те налаз и мишљење вјештака специјалиста судске медицине из Загреба који су се у свом налазу и мишљењу изјаснили да су обдукција коју је радио осумњичени и реобдукција коју је извршио Ивица Милосављевић извршене коректно и у складу са правилима судско медицинске струке.Тужилаштво је саслушало и више лица у својству свједока.

У прилогу овог саопштења, доставља се и Наредба о обустави истраге број:Т12 1 КТК 0000768 18 од 31.10.2018. године“, наводи се у саопштењу.