„Није ово ваша приватна држава“

Драги мој сине, душо моја, драги наш Давиде, душо наша, 71. пут смо на тргу, а од институција ништа. Тражимо само двије ријечи што су за убице претешке, а то су истина и правда, поручио је Давор Драгичевић, отац трагичног настрадалог Давида.

Сутра је анкетни одбор, а Давор је поручио да очекује да случај буде проглашен убиством.

“Очекујем измјену закона и да сви који обављају функције имају одговорност. Није ово ваша приватна држава, можда је била у вашим мислима, али више неће бити“, истакао је Давор уз громогласан аплауз близу 1.000 Бањалучана окупљених на тргу „Давида Драгичевића“.

Он је поновио став са јучерашњег окупљања у вези са предстојећим изборима у БиХ.

“Не будете ли ријешили убиство, привели све налогодавце и извршиоце, избора у октобру неће бити. Немојте се играти богова, правда за Давида, идемо до краја“, рекао је Давор.

Говор је завршен пјесмом „Клинац у гету“ чији рефрен су још једном отпјевали заједно и дјеца од три године до оних старијих суграђана који саосјећају са породицом Драгичевић.

Прочитана су писма чланова групе у којој се скреће пажња на оних којих још нема на Тргу Крајине, који слијепо вјерују одређеним медијима и не схватају да се мрачна рука надвила над свима нама и да нечије дијете сутра може бити Давид.

“Правосуђе у нашој земљи не чини оно што треба, да осуди криминалце на дугогодишње робије. Живите у илузији. Мажу вам очи и пресудама ситним дилерима, а монструми и праве ајкуле су међу нама. Да ли чекате да и ви покопате драго биће?! Касно је ако до тога дође. Како ћеш рођени оставити овакву земљу својој дјеци. Дођи и стани на „Давидов трг“ и постани човјек. Буди истина, буди правда, буди слободан. Правда за Давида!“, прочитано је у писму подршке.

На тргу је подијељен оглас на који се јавио Давид и конкурисао за посао.

Драгичевић је рекао да ће наставити да у Окружно тужилаштво подноси кривичне пријаве, јер како је рекао, институције морају расвијетлити убиство његовог сина.

Тражимо званичне и истините одговоре институција о убиству Давида Драгичевића, поручено је на окупљању Правда за Давида. Одустајања нема, а протест ће бити настављен и наредних дана са почетком у 19 часова и 30 минута.

Ђ

(БН/СрпскаИнфо)