Никада не заборавити славне претке који су се борили за слободу

Поводом 9. маја, Дана побједе над фашизмом представници општине Котор Варош и СУБНОР-а положили су данас вијенце на спомен-костурницу погинулим борцима из Другог свјетског рата, те поручили да никада не треба заборавити славне претке који су се борили за слободу.

Замјеник начелника општине Котор Варош Младен Тривуновић рекао је да никада не би требало заборавити жртве и претке који су пронијели славу по свијету, као одлучни борци за слободу.

Њихова дјела, како је истакао, треба да буду трајна инспирација садашњим и будућим генерацијама младих, као свједочанство непоколебљивости, храбрости и самопожртвовања и патриотске оданости својој земљи и свом народу.

Представник Општинског одбора СУБНОР-а Војо Главаш указао је на значај обиљежавања Дана побједе да би се истина преносила млађим генерацијама.

,,Обавеза човјечанства, посебно у Европи је да се поклонимо и одамо почаст жртвама које не смијемо заборавити“, рекао је Главаш.

Он каже да је у Народно-ослободилачком рату учествовало више од 1.000 бораца са которварошке општине, а 155 је дало живот за слободу.